Utforrenn avlyst

Aleksander Aamodt Kilde og resten av utforkanonene må vente med å starte fartssesongen etter at lørdagens utforrenn i Zermatt-Cervinia er avlyst.

Aleksander Aamodt Kilde og resten av fartsløperne må vente med å starte utforsesongen. Foto: Alessandro Trovati / AP Photo / NTB.
Aleksander Aamodt Kilde og resten av fartsløperne må vente med å starte utforsesongen. Foto: Alessandro Trovati / AP Photo / NTB. Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det skriver Det internasjonale skiforbundet (FIS) på X/Twitter.

«På grunn av det store snøfallet fra i går kveld og sammen med vinden avlyses dagens utforrenn i Zermatt-Cervinia av sikkerhetsmessige årsaker», heter det i meldingen fra forbundet.

Det skal etter planen også kjøres utforrenn søndag formiddag. Det er ikke avklart hvorvidt det også bli avlyst eller om det lar seg gjennomføre.

Torsdag og fredagens treningsøkter ble også avlyst grunnet dårlig vær. Fartsløperne fikk imidlertid gjennomført ukens første gjennomkjøring på onsdag, hvor Adrian Smiseth Sejersted ble beste nordmann som nummer 13.

Forrige sesongs fartshelg i den sveitsisk-italienske traseen ble også avlyst, da grunnet dårlige snøforhold. Utforløypa starter på den sveitsiske siden av Matterhorn, men avsluttes i italienske Cervinia.

Rennene i Zermatt-Cervinia skulle ha den nest største pengepremien i verdenscupen. Vinneren av hvert renn skulle få 60.000 sveitserfranc, tilsvarende 745.000 kroner. Bare Kitzbühel kan skilte med større premier.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer