Utfordrer Erna Solberg til å stanse oljefelt

I sin tale til landsstyret kom Venstre-leder Guri Melby med en direkte utfordring til sin gamle sjef om å skrote det omstridte Wisting-feltet.

I sin tale til landsstyret utfordret Guri Melby sin gamle leder til å skrote utbyggingen av Wisting-feltet. Foto: Javad Parsa / NTB
I sin tale til landsstyret utfordret Guri Melby sin gamle leder til å skrote utbyggingen av Wisting-feltet. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Våren 2020 innførte Stortinget gunstige skattebetingelser for oljenæringen. Tidligere statsminister Erna Solberg har sagt hun angrer.

Venstre-leder Guri Melby mener at den omstridte utbyggingen av Wisting-feltet ikke hadde vært lønnsomt uten skattepakken. Hun kom derfor med en utfordring til sin gamle sjef i en tale til landsstyret lørdag.

– Hvis du virkelig mener at den skattepakken var unødvendig, gå sammen med Venstre, så stemmer vi mot denne utbyggingen, sa Melby.

Wisting-feltet ligger i Barentshavet, rundt 30 mil nord for kysten av Finnmark. Det er planlagt å bygge ut dette feltet, noe som er omstridt og har møtt motstand fra flere hold på grunn av bekymring rundt klima- og miljøkonsekvensene.

Stortinget kan imidlertid stemme nei til utbyggingsplanene av oljefeltet. Det er planlagt at det skal starte produksjon i 2028 og produsere olje fram til 2058.

(©NTB)

TIKTOK-HIT: Norske David Berg er muligens Norges mest virale. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer