Utfordrer Erna Solberg til å stanse oljefelt

I sin tale til landsstyret kom Venstre-leder Guri Melby med en direkte utfordring til sin gamle sjef om å skrote det omstridte Wisting-feltet.

I sin tale til landsstyret utfordret Guri Melby sin gamle leder til å skrote utbyggingen av Wisting-feltet. Foto: Javad Parsa / NTB
I sin tale til landsstyret utfordret Guri Melby sin gamle leder til å skrote utbyggingen av Wisting-feltet. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Våren 2020 innførte Stortinget gunstige skattebetingelser for oljenæringen. Tidligere statsminister Erna Solberg har sagt hun angrer.

Venstre-leder Guri Melby mener at den omstridte utbyggingen av Wisting-feltet ikke hadde vært lønnsomt uten skattepakken. Hun kom derfor med en utfordring til sin gamle sjef i en tale til landsstyret lørdag.

– Hvis du virkelig mener at den skattepakken var unødvendig, gå sammen med Venstre, så stemmer vi mot denne utbyggingen, sa Melby.

Wisting-feltet ligger i Barentshavet, rundt 30 mil nord for kysten av Finnmark. Det er planlagt å bygge ut dette feltet, noe som er omstridt og har møtt motstand fra flere hold på grunn av bekymring rundt klima- og miljøkonsekvensene.

Stortinget kan imidlertid stemme nei til utbyggingsplanene av oljefeltet. Det er planlagt at det skal starte produksjon i 2028 og produsere olje fram til 2058.

(©NTB)

TIKTOK-HIT: Norske David Berg er muligens Norges mest virale. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer