Utenriksministeren besøker Jordan

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er mandag på besøk i Jordan. Der skal hun blant annet møte kong Abdullah og utenriksminister Ayman Safadi.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er mandag på besøk i Jordan. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er mandag på besøk i Jordan. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

Huitfeldt skal også besøke norskstøttede prosjekter for palestinske og syriske flyktninger, opplyser regjeringen i en pressemelding mandag.

– Vi har en tett dialog om Israel-Palestina-konflikten, situasjonen i Syria og Irak. Norge og Jordan samarbeider også på områder som sikkerhet og forsvar, næringsliv, likestilling, konfliktløsning, likestilling og grønn vekst, står det i meldingen.

I Jordan vil utenriksministeren besøke en flyktningleir for palestinske flyktninger og syriske familier i Amman. Hun vil også besøke et treningssenter for kvinnelige jordanske offiserer.

Regjeringen opplyser at besøket er en oppfølging av kong Harald og dronning Sonjas statsbesøk i februar 2020 og kong Abdullahs besøk til Norge i mars i år.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer