Utenlandske får forlate Gaza

Israel, USA og Egypt er blitt enige om å åpne grenseovergangen Rafah for utenlandske statsborgere som prøver å komme seg ut fra Gazastripen, melder AP og AFP

Publisert
Sist oppdatert

Nyhetsbyrået AP får nyheten bekreftet av en høytstående egyptisk tjenestemann. AFP får på sin side informasjonen fra en amerikansk tjenestemann som er på reise med USAs utenriksminister Antony Blinken i Midtøsten.

AP skriver at grenseovergangen åpnes for utenlandske statsborgere, mens AFP kun har fått opplysninger om at amerikanske statsborgere får evakuere gjennom Rafah.

Ifølge AFP er det snakk om at grenseovergangen vil være åpen mellom klokken 12 og klokken 17 lokal tid.

Ifølge AP har Israel lovet å ikke bombe områdene utlendingene må reise gjennom for å nå grenseovergangen.

Qatar skal ha tatt til orde for evakueringen i samtaler med Hamas, melder AFP.

Grensen til Egypt ved Rafah er Gazas eneste grense som Israel ikke kontrollerer, men den har etter avtale med Israel stort sett vært stengt siden 2005.

Det norske Utenriksdepartement har sendt en tekstmelding til nordmenn i Gaza der de ber dem vurdere om det er forsvarlig å dra til Rafah og forsøke å krysse grensen der.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer