Utdanningsforbundet tar ut 45 medlemmer i streik i Bergen

Utdanningsforbundet tar ut 45 medlemmer i streik i Bergen fra mandag av, de fleste ved Gimle oppveksttun.

Lærerne er både oppgitte og bekymret, sier forbundsleder Steffen Handal i Utdanningsforbundet. Han mener arbeidsgiverorganisasjonen KS ikke verdsetter lærerne. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Lærerne er både oppgitte og bekymret, sier forbundsleder Steffen Handal i Utdanningsforbundet. Han mener arbeidsgiverorganisasjonen KS ikke verdsetter lærerne. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utdanningsforbundet var misfornøyd med oppgjøret i kommunesektoren og sa nei til løsningen som hovedorganisasjonen Unios forhandlere var blitt enige med KS om.

– Lærernes arbeidsgiver KS har i altfor mange år vist at de ikke verdsetter norske lærere. I seks strake oppgjør har lærerne i landets skoler kommet dårligere ut enn andre kommuneansatte. Lærerne er både oppgitte og bekymret, sier forbundsleder Steffen Handal.

I tillegg til 40 lærere ved Gimle oppveksttun blir fem av Utdanningsforbundets tillitsvalgte i Bergen tatt ut i streik.

Ytterligere opptrapping av streiken vil trolig komme etter sommerferien dersom det ikke blir en løsning på konflikten, skriver forbundet i en pressemelding.

Da kommunesektoren meklet om årets lønnsoppgjør, endte det med at hovedsammenslutningene LO, Unio, YS og Akademikerne ble enige med KS. Men lærerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Skolenes landsforbund og Lektorlaget vendte alle tommelen ned for løsningen.

Skolenes landsforbund har tatt ut tre medlemmer ved Olsvik skole i Bergen i første omgang, men varsler opptrapping ved skolestart over sommeren.

Norsk Lektorlag erklærte streik fra og med 8. juni, men har så langt utsatt streikeuttaket.

(©NTB)

Mer om