Utbruddene i Nordre Follo har forgreininger til minst seks andre kommuner

Smittejegerne i Nordre Follo har funnet forgreininger til seks andre kommuner i sporingen av hvor den britiske virusmutasjonen har spredt seg.

Kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold bekreftet på en pressekonferanse tirsdag at koronautbruddene i Nordre Follo kommune har forgreininger til minst seks andre kommuner. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold bekreftet på en pressekonferanse tirsdag at koronautbruddene i Nordre Follo kommune har forgreininger til minst seks andre kommuner. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Kommunen er kjent med at utbruddene i Nordre Follo har forgreininger til blant annet Oslo, men har så langt ikke konkrete tall på hvor mange personer som kan ha blitt smittet og tatt med seg det muterte viruset over kommunegrensen. Det bekreftet kommuneoverlege Kerstin Johnsen Myhrvold under en pressekonferanse tirsdag formiddag.

– Utbruddene har forgreininger til seks andre kommuner som vi kjenner til nå, sa Myhrvold.

Ingen av funnene av mutert koronavirus i Oslo kan spores til utbruddet i Nordre Follo, ifølge VG. Så langt har Oslo fått bekreftet 19 tilfeller av det muterte viruset.

– Situasjonen er sårbar og kan endre seg svært raskt. Jeg ber om at alle er tålmodige og står sammen i bekjempelsen av viruset, sa ordfører Hanne Opdan (Ap).

Formannskapet i Nordre Follo forlenget mandag kveld stengningen av skoler og barnehager i kommunen til fredag, mens Vinmonopolet og en rekke andre virksomheter holdes stengt ut uka.

40 nye funn

Mandag ble det påvist 40 nye funn av den britiske virusmutasjonen. I alt er det oppdaget 65 tilfeller av det muterte viruset blant 250 som er bekreftet koronasmittet. Kommunen venter fortsatt på svar på rundt 150 prøver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer