Ut mot polititopp: - Utrolig merkelig og dumt utspill

Et avis-utspill fra en politisjef i Sverige skaper overskrifter før et byderby i Stockholm søndag.

Det er ventet en hektisk fotballdag i Stockholm når Hammarby og Djurgården møtes søndag. Dette AIks fans. Foto: Christine Olsson/TT / NTB
Det er ventet en hektisk fotballdag i Stockholm når Hammarby og Djurgården møtes søndag. Dette AIks fans. Foto: Christine Olsson/TT / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det er ventet 40.000 tilskuere til Allsvenskan-kampen mellom Stockholm-lagene Djurgården og Hammarby. Det blir hentet inn forsterkninger til vakthold fra finsk politi.

– De finske politifolkene kommer til å måtte bruke vold, vi forventer det, sa Jesper Molander til Hufvudstadsbladet fredag.

– Vi håper nesten, tross at vi kanskje ikke skal gjøre det, at det hender noe. For at vi skal kunne teste ut modellen vi har arbeidet fram, må det nesten hende noe. Hvis ikke blir ikke treningen særlig lærerik, uttalte Molander også.

Han er kriminalinspektør ved Sveriges nasjonale operative avdeling (Noa).

Uttalelsene har ikke falt i god jord hos alle.

– Det er et utrolig merkelig og dumt utspill. Jeg kan ikke huske at vi har hatt den typen dialog før kampen, sier Djurgårdens sikkerhetssjef Mats Jonsson til TV 4.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer