Uskyldig dømt løslatt etter 30 år i fengsel

En 55 år gammel mann som i 1990 ble dømt til minimum 45 års fengsel for drapsforsøk, er løslatt fra fengsel i California, skriver Los Angeles Times.

55 år gamle Daniel Saldana (t.h.) er løslatt etter å ha sonet mer enn 30 år i fengsel i California for en feilaktig dom. Foto: Los Angeles County District Attorney's Office via AP / NTB
55 år gamle Daniel Saldana (t.h.) er løslatt etter å ha sonet mer enn 30 år i fengsel i California for en feilaktig dom. Foto: Los Angeles County District Attorney's Office via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Daniel Saldana ble dømt for drapsforsøk etter en episode der noen åpnet ild mot seks studenter etter en amerikansk fotballkamp. Årsaken var angivelig at studentene ble antatt å være gjengmedlemmer, skriver avisen. To av de seks som ble beskutt, ble såret.

Saldana og to andre ble dømt for seks drapsforsøk, men Saldana har hele veien sagt at han er uskyldig. En av de to andre tok i 2017 overfor en benådningskommisjon på seg ansvaret for skytingen, og sa at Saldana ikke var der på det aktuelle tidspunktet. Det forble imidlertid ukjent for 55-åringen og hans forsvarer fram til 2023.

Deretter ble det søkt om å få dommen annullert, og det ble gitt medhold for dette i mai.

Saldana var omgitt av familie da han uttalte seg til pressen torsdag. Da sa han at det har «vært et slit å våkne hver dag og vite at jeg er uskyldig».

– Og der var jeg, buret inne i en celle, uten å kjenne rettsvesenet, uten ressurser eller penger, sa han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer