USAs smittevernsjef kalte senator «idiot»

USAs smittevernsjef Anthony Fauci kalte Kansas-senator Roger Marshall en idiot i en opphetet diskusjon tirsdag.

Dr. Anthony Fauci, leder av det amerikanske smittevernsinsituttet, lot et lite utbrudd glippe ut rettet mot en konservativ senator under en høring i Senatet tirsdag. Greg Nash/Pool via AP)
Dr. Anthony Fauci, leder av det amerikanske smittevernsinsituttet, lot et lite utbrudd glippe ut rettet mot en konservativ senator under en høring i Senatet tirsdag. Greg Nash/Pool via AP) Vis mer
Publisert

Utbruddet anses som et tegn på økende spenning og fiendtlighet mellom politikere fra De konservative og landets fremste smitteverneksperter.

Det var mot slutten av et mer enn tre timer langt møte i Senatets helsekomité at Marshall pekte på Faucis lønnsnivå på 400.000 dollar. Han spurte om smittevernsjefen ville offentliggjøre sine privatøkonomiske forhold.

Fauci er offentlig ansatt, og det er dermed mulig for alle og enhver å søke innsyn i hva han har oppgitt av informasjon. Han opplyste dette til Marshall, men senatoren repliserte at hans medarbeidere ikke har klart å finne fram til informasjonen.

Da møtet gikk videre til neste spørsmålsstiller, fanget mikrofonen opp at Fauci mumlet «for en idiot» og «Jesus Christ».

Etter møtet var ferdig, sendte Marshall ut en pressemelding der han hevdet at Faucis reaksjon avslørte at han følte seg presset av spørsmålene.

– Å kalle meg en idiot under en høring i Senatet kan ha lettet stresset til den minst betrodde byråkraten i Amerika, men det endrer ikke på sakens fakta, skrev han.

USA: Den amerikanske presidenten Joe Biden blir nok engang latterliggjort av kritikerne. Denne gangen på direktesendt TV. VIDEO: AP Vis mer

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer