USAs og Russlands forsvarsministre snakket med hverandre

USAs forsvarsminister Lloyd Austin snakket fredag med sin russiske motpart Sergej Sjojgu og ba om øyeblikkelig våpenhvile i Ukraina.

USAs forsvarsminister Lloyd Austin. Foto: AP / NTB
USAs forsvarsminister Lloyd Austin. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs forsvarsminister Lloyd Austin snakket fredag med sin russiske motpart Sergej Sjojgu og ba om øyeblikkelig våpenhvile i Ukraina.

Samtalen mellom de to forsvarsministrene var den første siden Russlands invasjon av Ukraina 24. februar, opplyser Pentagon.

– Forsvarsminister Austin ba om øyeblikkelig våpenhvile i Ukraina og understreket viktigheten av å opprettholde kommunikasjonslinjene, heter det i en uttalelse.

– Samtalen i seg selv løste ingen akutte spørsmål og ledet heller ikke til endringer i hva Russland gjør eller hva de sier, sier en Pentagon-kilde.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass var det Austin som tok initiativ til samtalen, men Kreml har ut over dette ikke opplyst hva de to forsvarsministrene snakket om.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer