USAs forsvarsminister: – Ukraina truer ikke noen

USAs forsvarsminister Lloyd Austin frykter at Russland kan iscenesette et påskudd for å angripe Ukraina.

USAs forsvarsminister Lloyd Austin møtte torsdag pressen i etterkant av Natos forsvarsministermøte i Brussel. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB.
USAs forsvarsminister Lloyd Austin møtte torsdag pressen i etterkant av Natos forsvarsministermøte i Brussel. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russland har ingen grunn til å invadere Ukraina, fastslo Austin da han møtte pressen i Brussel torsdag.

– Ukraina truer ikke noen, heller ikke sine russiske naboer. Likevel er det dette Moskva prøver å få oss til å tro. Og det er slik Putin fortsetter å rettferdiggjøre sin betydelige styrkeoppbygging, sa han.

På pressekonferansen ble Austin spurt om meldingene samme morgen om skyting i Øst-Ukraina. Ifølge ham er det for tidlig å si noe sikkert om hvem som står bak.

– Vi samler fortsatt detaljene, sa Austin.

– Men vi har sagt over tid at russerne kan gjøre noe slikt for å rettferdiggjøre en militær konflikt. Så dette er noe vi vil følge nøye med på.

Austin fastholdt at det er en del av president Vladimir Putins repertoar å iscenesette dramatiske hendelser, kalt «falskt flagg»-operasjoner, for å rettferdiggjøre angrep.

Samtidig avfeide han uttalelsene fra russisk side om at noen av styrkene nå trekkes tilbake.

– Vi ser ikke det, sa Austin.

Tvert imot fortsetter Russland ifølge Austin å sende flere soldater til grensa, der det ifølge USAs anslag allerede er oppmarsjert en styrke på mer enn 150.000.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer