USA vil anbefale ny dose med coronavaksine

Biden-administrasjonen planlegger å oppfordre amerikanere til å ta en ny vaksinedose mot covid i høst for å dempe en ny smittebølge, opplyser Det hvite hus.

USA vil anbefale folk å fylle på med den oppdaterte coronavaksinen når den blir klar til bruk. Illustrasjonsfoto: Beate Oma Dahle / NTB
USA vil anbefale folk å fylle på med den oppdaterte coronavaksinen når den blir klar til bruk. Illustrasjonsfoto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

En tjenestemann sier det generelle smittenivået fortsatt er lavt, samtidig som folkehelseinstituttet CDC har meldt om en økning i smittetilfeller og sykehusinnleggelser.

Torsdag viste foreløpige data fra vaksineprodusenten Moderna at en oppdatert versjon av deres coronavaksine er effektiv mot de nye varianten eris og fornax.

Også Novavax, Pfizer og Biontech har laget versjoner rettet mot XBB.1.5 – også kjent som kraken – en undervariant av omikron. Det er ventet at disse vaksineoppdateringene vil komme på markedet i løpet av noen uker, så snart de er godkjent av helsemyndighetene.

Vi vil oppfordre alle til å ta disse boosterne i tillegg til influensavaksine, sier kilden i Det hvite hus.

(©NTB)

Mer om