USA tror Russland vil angripe forsyningsruter for våpen

Rutene som brukes til å levere våpen til Ukraina, kan bli et mål for russiske angrep, tror USA, som mener russerne vil prøve å bremse eller hindre forsyningene.

USA tror Russland kan angripe rutene som brukes til å levere våpen til Ukraina fra Vesten. Ukraina har blant annet fått rundt 70.000 panservernvåpen fra andre land som hjelp i kampen mot den russiske invasjonen. Illustrasjonsfoto: Vadim Ghirda / AP / NTB
USA tror Russland kan angripe rutene som brukes til å levere våpen til Ukraina fra Vesten. Ukraina har blant annet fått rundt 70.000 panservernvåpen fra andre land som hjelp i kampen mot den russiske invasjonen. Illustrasjonsfoto: Vadim Ghirda / AP / NTB Vis mer
Publisert

De russiske styrkene har utført forholdsvis få angrep mot bevegelig mål som tog og lastebilkolonner, men de kan ødelegge broer, veier og jernbanestrekninger som brukes til å få våpen og forsyninger inn i landet, sier en tjenestemann i det amerikanske forsvaret, ifølge CNN.

Selv om russerne skulle lykkes med dette, vil de ikke kunne stanse forsendelsene helt, sier tjenestemannen. Til det er det simpelthen for mange leveranser.

USA og andre vestlige land har så langt levert rundt 70.000 panservernvåpen og 30.000 luftvernraketter, samt utskytingsramper for disse, sier tjenestemannen. Onsdag ble det kjent at også Norge har levert et luftvernsystem til Ukraina, i tillegg til minst 4.000 panservernraketter.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer