- USA stakk av med et lass med masker som Frankrike hadde bestilt

Verdens land forsøker å kare til seg beskyttelsesutstyr mot coronaviruset.

President Donald Trump har advart om at de neste dagene blir «forferdelige». Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
President Donald Trump har advart om at de neste dagene blir «forferdelige». Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Kappløpet om å sikre seg nok beskyttelsesutstyr blir stadig hardere, ikke minst etter at coronapandemien rammet USA for fullt.

Nyheten om at Verdens helseorganisasjon (WHO) nå vurderer sin anbefaling om at folk flest ikke bør bruke masker, har gjort konkurransen om produktet enda hardere. Tilsynelatende er det den sterkestes rett som gjelder.

I Mulhouse i Øst-Frankrike forteller en lege at amerikanere nylig var innom en kinesisk flyplass der de sikret seg et lass med ansiktsmasker som Frankrike allerede hadde bestilt.

– Amerikanerne ankommer, tar ut kontanter og betaler tre eller fire ganger så mye for vår ordre, så vi må virkelig kjempe, sier Jean Rottner til radiokanalen RTL.

Symptomfrie kan være smittespredere

Samtidig viser en ny studie at også coronasmittede mennesker uten symptomer kan være smittespredere. Det reiser nye spørsmål om hvilken strategi som er best for å få kontroll på pandemien.

Rundt 950.000 mennesker var torsdag registrert smittet av viruset, hvorav nærmere 50.000 er døde. Oversikten fra Worldometers viser også at over 200.000 av de smittede er blitt friske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer