USA: Skip i Rødehavet står i brann etter å ha blitt truffet av rakett fra Jemen

Et Liberia-flagget skip har tatt fyr etter å ha blitt truffet av rakett fra opprørskontrollerte Jemen, opplyser amerikanske tjenestemenn.

Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Det er så langt ikke kjent om noen er skadd eller drept i angrepet. Skipet som er truffet, heter Al Jasrah, seiler under liberisk flagg og opereres av tyske Hapag Lloyd, skriver nyhetsbyrået AP.

Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet, og amerikanske tjenestemenn har ikke ønsket å si hvem de tror står bak.

Houthi-opprørene i Jemen har de siste månedene gjennomført en rekke angrep mot skip i Rødehavet samt skutt raketter og droner mot Israel. De siste dagene har de truet med å angripe ethvert skip de mener er på vei til eller fra Israel.

Mandag kveld ble det norske tankskipet Strinda, som er eid av J. Ludwig Mowinckels Rederi, truffet av en krysserrakett. Houthi-bevegelsen tok på seg ansvaret for angrepet og hevdet at skipet ikke hadde rettet seg etter deres advarsler.

Sjøveien gjennom Rødehavet og Suezkanalen regnes som svært viktig for verdenshandelen siden en stor del av trafikken mellom Europa og Asia passerer her. Nesten 10 prosent av all verdenshandel til havs går gjennom Suezkanalen hvert år, inkludert mye av den globale oljetrafikken.

Mer om