Naegleria fowleri

USA: Person død etter å ha blitt infisert av hjernespisende amøbe under bading

En person er bekreftet død etter å ha blitt infisert av en hjernespisende amøbe under bading i en innsjø i delstaten North Carolina i USA.

Publisert

Personen, hvis kjønn og identitet ikke er offentliggjort, ble syk etter å ha svømt i den kunstige innsjøen Fantasy Lake Water Park i Cumberland 12. juli.

Vedkommende døde etter å ha blitt infisert av Naegleria fowleri, en encellet organisme som er bedre kjent som den hjernespisende amøben, opplyste helsemyndighetene i delstaten på en pressekonferanse onsdag.

Amøben forekommer naturlig i varmt ferskvann på sommerstid. Det er imidlertid svært sjeldent at noen blir smittet av organismen. I perioden fra 1962 til 2018 ble det registrert 145 infeksjoner i USA.

Utfallet kan bli fatalt dersom amøben tar seg inn via nesen. Symptomer starter med alvorlig hodepine og kan utvikles til koma.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.