USA: Opptil 6.000 russiske soldater er drept

Mellom 5.000 og 6.000 russiske soldater er drept i de to første ukene i krigen i Ukraina, ifølge tall fra amerikanske tjenestemenn.

Stillbilde fra en video som er gitt ut av det russiske forsvarsdepartementets presseavdeling 1. mars. Bildet skal vise russiske soldater gå ut av et russisk militærhelikopter etter å ha landet på et ikke navngitt sted i Ukraina. Foto: Presseavdelingen i Russlands forsvarsdepartement / AP / NTB
Stillbilde fra en video som er gitt ut av det russiske forsvarsdepartementets presseavdeling 1. mars. Bildet skal vise russiske soldater gå ut av et russisk militærhelikopter etter å ha landet på et ikke navngitt sted i Ukraina. Foto: Presseavdelingen i Russlands forsvarsdepartement / AP / NTB Vis mer
Publisert

Kildene anslår videre overfor CBS News at mellom 15.000 og 18.000 russiske soldater er såret til nå i krigen, basert på en tommelfingerregel om at antall sårede typisk er tre ganger så høyt som antall drepte, melder BBC.

En tjenestemann som ikke ønsker å stå fram med navn, kaller anslaget drepte og sårede «svært, svært betydelig», og sammenligner det med dødsraten i noen av kampene i andre verdenskrig.

Ukraina har på sin side hevdet at 12.000 russiske soldater er drept i kamper. Russland uttalte i forrige uke at mindre enn 500 av landets soldater er blitt drept i Ukraina.

Ingen av disse tallene lar seg lett bekrefte uavhengig.

(NTB)

Mer om