USA opphever reiseforbud fra det sørlige Afrika

USA opphever ved årsskiftet innreiseforbudet som ble innført for åtte land i det sørlige Afrika, opplyser Det hvite hus.

USA og en rekke andre land innførte innreiseforbud fra det sørlige Afrika i månedsskiftet november/desember. Det resulterte i stille dager på flyplassen i Johannesburg. Foto: AP / NTB
USA og en rekke andre land innførte innreiseforbud fra det sørlige Afrika i månedsskiftet november/desember. Det resulterte i stille dager på flyplassen i Johannesburg. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Restriksjonene ble innført 29. november etter at en ny og svært smittsom variant av koronaviruset ble påvist i Sør-Afrika.

Innreiseforbudet omfattet alle som nylig hadde besøkt Sør-Afrika, Botswana, Eswatini, Namibia, Lesotho, Malawi, Mosambik og Zimbabwe. Det ble gjort unntak for amerikanske statsborgere.

Omikronvarianten av viruset har siden spredt seg til store deler av verden, også USA.

En talsmann for Det hvite hus sier at innreiseforbudet var nødvendig for å gi forskerne nødvendig tid til å undersøke den nye virusvarianten.

– Restriksjonene ga oss tid til å forstå omikron, og vi vet nå at vår eksisterende vaksine fungerer, sier talsmannen Kevin Munoz.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer