Bloomberg:

USA og europeiske land legger press på Israel

USA og europeiske land legger press på Israel for å utsette bakkeoffensiven og gi tid til forhandlinger om gislene i regi av Qatar, får Bloomberg opplyst.

(Photo by JONATHAN ERNST / POOL / AFP)
(Photo by JONATHAN ERNST / POOL / AFP) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Forhandlingene med Hamas, som står på terroristlista til både USA og EU, er sensitive og kan falle i fisk, sier kilder med kjennskap til saken, ifølge Bloomberg.

Men de mener det er tegn til at forhandlingene kan føre til at iallfall noen av gislene som ble tatt under angrepet 7. oktober, blir løslatt uten at palestinske fanger i israelske fengsler settes fri. Fredag ble en amerikansk kvinne og hennes datter løslatt.

Det har i over en uke vært ventet at Israel innen få dager ville iverksette en massiv bakkeinvasjon for å knekke Hamas og finne gislene. Men foreløpig har det ikke skjedd.

Hamas tok minst 203 gisler da de tidlig om morgenen 7. oktober brøt seg gjennom grensegjerdet og angrep byer og kibbutzer rundt Gazastripen, samt en musikkfestival like ved grensa.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer