USA offentliggjør dronevideo

Det amerikanske forsvaret har offentliggjort en video som de hevder viser sammenstøtet mellom en amerikansk drone og et russisk jagerfly.

Det amerikanske forsvaret har offentliggjort en video som de hevder viser sammenstøtet mellom en amerikansk drone og et russisk jagerfly. Video: Det amerikanske forsvarsdepartementet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske militæret opplyser at det russiske jagerflyet kom borti propellen på dronen. Amerikanerne sier den fikk så store skader at de ble nødt til å styrte det førerløse flyet i Svartehavet. Hendelsen skjedde i internasjonalt luftrom tirsdag.

Videoen som det amerikanske forsvaret har offentliggjort, er filmet med et av kameraene på dronen. Bildene viser to klipp av russiske jagerfly som dumper drivstoff på den amerikanske MQ-9-dronen. I det andre klippet kom et Su-27-jagerfly borti dronen, ifølge det amerikanske forsvaret.

Øyeblikket når de to luftfartøyene støter sammen, kan imidlertid ikke ses på videoen. Årsaken er at kameraet sluttet å virke i rundt ett minutt, ifølge USAs militære. Når bildet er oppe igjen, kan en ødelagt propell skimtes.

Russerne har nektet alt ansvar for hendelsen, mens USA har anklaget dem for å ha opptrådt uansvarlig. Den amerikanske dronen ble avskåret fordi den nærmet seg russisk luftrom over Krim-halvøya, hevder det russiske forsvarsdepartementet.

Dronen befinner seg nå på mellom 1.200 og 1.500 meters dyp.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer