USA mener Russland har mistet 10 prosent av soldatene i Ukraina

Russland har mistet 10 prosent av styrkene sine i Ukraina siden invasjonen startet, anslår en amerikansk tjenesteperson overfor flere medier.

Russland har mistet 10 prosent av styrkene sine i Ukraina siden invasjonen startet, anslår en amerikansk tjenesteperson overfor flere medier. På dette bildet fra januar bruker russiske soldater en haubits i forbindelse med en øvelse i Rostov-regionen i Russland. Foto: Det russiske forsvarsdepartementet / AP / NTB
Russland har mistet 10 prosent av styrkene sine i Ukraina siden invasjonen startet, anslår en amerikansk tjenesteperson overfor flere medier. På dette bildet fra januar bruker russiske soldater en haubits i forbindelse med en øvelse i Rostov-regionen i Russland. Foto: Det russiske forsvarsdepartementet / AP / NTB Vis mer
Publisert

USA har anslått at Russland samlet 150.000 soldater og fly, artilleri, stridsvogner og andre våpen langs grensa mot Ukraina før invasjonen ble innledet 24. februar.

– For første gang kan det være at de er litt under 90 prosent, sa han i en brifing til amerikanske journalister, som det amerikanske forsvarsdepartementet har publisert.

Det ble ikke lagt fram bevis for påstanden. Videre ble det blant annet hevdet at den russiske invasjonen lider av store logistikkproblemer og problemer med moralen, skriver The Guardian.

Sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan i Det hvite hus anslo tirsdag at det er snakk om tusenvis av tap på russisk side, men ønsket ikke å gi et presist anslag.

Det ukrainske forsvaret sa tirsdag at det mener russiske styrker bare har nok ammunisjon, mat og drivstoff til tre dager, og at det har kommet meldinger om at hundrevis av russiske soldater har desertert.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer