USA med nye sanksjoner mot russiske oligarker

Den amerikanske regjeringen innfører nye sanksjoner mot russiske oligarker og deres familiemedlemmer.

Den søkkrike milliardæren Alisher Usmanov er blant dem som omfattes av sanksjonen. Her i et møte med Vladimir Putin i 2018. Foto: NTB scanpix
Den søkkrike milliardæren Alisher Usmanov er blant dem som omfattes av sanksjonen. Her i et møte med Vladimir Putin i 2018. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

President Vladimir Putins pressetalsmann Dmitrij Peskov er blant dem som omfattes av straffetiltakene. Det er også Alisjer Burhanovitsj Usmanov, en av Russlands rikeste menn og en nær alliert av Putin.

Utenriksdepartementet i Washington kunngjør at de innfører visumnekt for totalt 19 oligarker og flere titall av deres familiemedlemmer og nære medarbeidere.

Mandag innførte EU ytterligere sanksjoner mot en rekke russiske oligarker og andre i president Vladimir Putins innerste krets. Sanksjonene går ut på å fryse alle eiendeler oligarkene har i EU, samt begrensninger på deres reisefrihet innenfor EU.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer