USA: Massive russiske tap siden nyttår: - Utrolige tall

USA anslår at 20.000 russiske soldater er drept i Ukraina siden begynnelsen av desember, sier en talsmann for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd.

Fallskjermjegere fra den russiske hæren marsjerer under en øvelse før Seiersdagparaden i Moskva 7. mai 2021, om lag ni måneder før Russland invaderte Ukraina. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
Fallskjermjegere fra den russiske hæren marsjerer under en øvelse før Seiersdagparaden i Moskva 7. mai 2021, om lag ni måneder før Russland invaderte Ukraina. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Ifølge John Kirby anslår amerikansk etterretning også at 80.000 russiske soldater såret i kamp i Ukraina de siste fem månedene.

Rundt halvparten av de 20.000 russiske soldatene som er drept i år, var leiesoldater fra Wagner-gruppen, anslår USA.

Kirby kaller den russiske offensiven i Donbas-regionen feilslått.

– Russlands forsøk på en offensiv i Donbas via Bakhmut har feilet. Russland har ikke vært i stand til å erobre områder som virkelig er strategiske eller betydelige, sier han.

Forferdelig pris

Kirby erkjenner at Russland har rykket fram i Bakhmut, men sier at prisen har vært «forferdelig, forferdelig høy» og at det ukrainske forsvaret i regionen fortsatt er sterkt.

Russland har lidd store tap i Ukraina i år, ifølge talsmannen for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd, John Kirby. Foto: AP / NTB
Russland har lidd store tap i Ukraina i år, ifølge talsmannen for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd, John Kirby. Foto: AP / NTB Vis mer

– Russland har brukt opp sine militære lagre og væpnede styrker, og vi anslår at de bare siden desember har hatt mer enn 100.000 ofre, sier han.

– Disse tallene er utrolige, sier Kirby, som viser til at det er snakk om tre ganger så mange drepte soldater som det USA mistet under slaget om Guadalcanal i Stillehavet under andre verdenskrig.

Vil ikke svare

Kirby vil ikke svare på spørsmål om hvor mange ukrainske soldater som er drept og såret de siste månedene.

– Vi vil ikke offentliggjøre informasjon som gjør dette vanskeligere for en nær alliert av Vesten som trenes og væpnes av en USA-ledet koalisjon av land, sier han.

– Det er de som er ofrene her, Russland er aggressoren, sier Kirby.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer