USA: Lege etterforskes etter å ha hjulpet voldtektsoffer (10) med abort

En lege i Indiana i USA er under etterforskning etter at hun utførte en abort på en ti år gammel jente som var blitt voldtatt i nabodelstaten Ohio.

Tilhengere av abort-rettigheter demonstrerte utenfor delstatsforsamlingen i Indiana i juni, etter at USAs høyesterett satte til siden den føderale retten til abort. I Indiana er inngrepet fortsatt lovlig, men flere arbeider nå for et forbud i delstaten. Arkivfoto: AP Photo / AJ Mast / NTB
Tilhengere av abort-rettigheter demonstrerte utenfor delstatsforsamlingen i Indiana i juni, etter at USAs høyesterett satte til siden den føderale retten til abort. I Indiana er inngrepet fortsatt lovlig, men flere arbeider nå for et forbud i delstaten. Arkivfoto: AP Photo / AJ Mast / NTB Vis mer
Publisert

Barnet måtte reise langt for å få utført inngrepet hos gynekologen Caitlin Bernard, fordi Ohio i forrige måned innførte totalforbud mot abort etter sjette svangerskapsuke, også for ofre for voldtekt og incest. Jenta ble voldtatt i mai.

I republikansk-styrte Indiana er abort fortsatt lov, men et forbud debatteres. Delstatens riksadvokat Todd Rokita anklaget onsdag Bernard for ikke å ha underrettet myndighetene om saken, slik loven krever når det er snakk om overgrep mot mindreårige.

– Vi har en abortaktivist som utgir seg for å være lege som gjentatte ganger ikke har meldt fra, sa Rokita til Fox News, og opplyste at de samler bevis og vurderer gynekologens lisens.

Rokita hevdet videre at «marxister og sosialister» er ansvarlige for situasjonen og viste til lovløse tilstander på grensen. Bakgrunnen for denne koblingen er at den mistenkte voldtektsmannen er en guatemalaner som oppholdt seg ulovlig i USA.

President Joe Biden viste til saken om tiåringen da han fredag undertegnet en presidentordre som skal beskytte kvinner som søker abort i delstater der dette er tillatt. Han oppfordret også Kongressen til å vedta føderal lovgivning som sikrer retten til abort.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer