USA: Kvinne tiltalt for å ha hjulpet tenåringsdatteren med abort

En mor som hjalp tenåringsdatteren sin med å ta abort i Nebraska, er blitt tiltalt for en grov forbrytelse i forbindelse med aborten.

Abortdemonstranter protesterer mot Høyesteretts avgjørelse i Lincoln i delstaten Nebraska. Foto: NTB scanpix / Kenneth Ferriera/Lincoln Journal Star via AP
Abortdemonstranter protesterer mot Høyesteretts avgjørelse i Lincoln i delstaten Nebraska. Foto: NTB scanpix / Kenneth Ferriera/Lincoln Journal Star via AP Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Aktor i saken sier at det er første gang han straffeforfølger noen for å ha tatt en abort etter uke 20 i svangerskapet, noe som er forbudt i delstaten. Loven ble vedtatt i 2010, men ble ikke gjeldende før USAs høyesterett i sommer opphevet den føderale abortretten i USA.

Ifølge tiltalen har moren sendt datteren meldinger om at hun har fått tak i abortpiller og gitt instrukser om hvordan de skulle tas. Datteren var 17 år gammel på tidspunktet og aborten skjedde ifølge tiltalen etter uke 23 i svangerskapet.

Datteren er også tiltalt og skal bli behandlet som en voksen i retten, etter aktoratets ønske. Det er kun moren som er tiltalt for en grov forbrytelse i forbindelse med selve aborten, mens både hun og datteren er tiltalt for å ha gravd ned det døde fosteret og avgitt falsk forklaring.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer