USA-kilde: Russiske soldater har fått frostskader som følge av mangel på utstyr

Enkelte russiske soldater ser ut til å ha fått frostskader i Ukraina fordi de mangler klær som beskytter mot kulda, oppgir en amerikansk tjenestemann.

To menn bærer likposene med de døde kroppene ved et likhus i Mikolaiv, Ukraina etter et russisk angrep. Foto: AFP
To menn bærer likposene med de døde kroppene ved et likhus i Mikolaiv, Ukraina etter et russisk angrep. Foto: AFP Vis mer
Publisert

Enkelte russiske soldater ser ut til å ha fått frostskader i Ukraina fordi de mangler klær som beskytter mot kulda, oppgir en amerikansk tjenestemann.

At russiske soldater ser ut til å mangle skikkelige klær og utstyr kommer i tillegg til at det er mangel på mat og drivstoff blant de russiske styrkene, sier den ikke navngitte tjenestemannen ifølge CNN.

Også det tyske nyhetsbyrået DPA siterer kilden fra USAs forsvarsdepartement på at den russiske framrykkingen i Ukraina forsinkes av store logistikkproblemer.

– Også når det kommer til personlig utstyr for enkelte av soldatene, har de problemer, og vi har plukket opp indikasjoner på at enkelte soldater har det vondt og er tatt ut av kamp på grunn av frostskader, sier kilden.

Soldatene har også problemer med å kommunisere med hverandre, føyer han til.

Det skal dessuten være problemer med å få tilført nok drivstoff til de russiske marinefartøyene i Azovhavet.

Russland antas å ha sju skip i Azovhavet hvis oppgave er å skyte mot den beleirede byen Mariupol der situasjonen skal være katastrofal for flere hundre tusen mennesker.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer