Somalias hovedstad Mogadishu har de siste årene blitt rammet av en rekke terrorangrep. Her har biler begynt å brenne etter at en bilbombe eksploderte 17. april i år. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix
Somalias hovedstad Mogadishu har de siste årene blitt rammet av en rekke terrorangrep. Her har biler begynt å brenne etter at en bilbombe eksploderte 17. april i år. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix Vis mer

IS-krigere drept

USA hevder å ha drept 17 IS-krigere i Somalia

17 IS-krigere er drept i to amerikanske luftangrep nord i Somalia denne uken, ifølge det amerikanske militæret.

Publisert

Opplysninger om angrepene ble fredag offentliggjort av US Africa Command, som har ansvar for USAs militære styrker i Afrika.

13 IS-tilhengere skal ha blitt drept i et luftangrep onsdag i Golis-fjellene i den selvstyrte regionen Puntland. Dagen etter ble det gjennomført et nytt angrep mot en leir i samme område, og her antas det at fire ble drept.

USA har trappet opp luftangrepene i Somalia etter at Donald Trump ble president. Amerikanerne hevder å ha drept over 800 ytterliggående islamister de to siste årene.

IS har rekruttert medlemmer i Puntland, men gruppen har fortsatt liten betydning sammenlignet med al-Shabaab, ifølge eksperter. Al-Shabaab er en ytterliggående islamistgruppe som har kjempet mot Somalias regjering siden midten av 2000-tallet. I 2012 sverget gruppen troskap til al-Qaida.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.