IS-krigere drept

USA hevder å ha drept 17 IS-krigere i Somalia

17 IS-krigere er drept i to amerikanske luftangrep nord i Somalia denne uken, ifølge det amerikanske militæret.

Somalias hovedstad Mogadishu har de siste årene blitt rammet av en rekke terrorangrep. Her har biler begynt å brenne etter at en bilbombe eksploderte 17. april i år. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix
Somalias hovedstad Mogadishu har de siste årene blitt rammet av en rekke terrorangrep. Her har biler begynt å brenne etter at en bilbombe eksploderte 17. april i år. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Opplysninger om angrepene ble fredag offentliggjort av US Africa Command, som har ansvar for USAs militære styrker i Afrika.

13 IS-tilhengere skal ha blitt drept i et luftangrep onsdag i Golis-fjellene i den selvstyrte regionen Puntland. Dagen etter ble det gjennomført et nytt angrep mot en leir i samme område, og her antas det at fire ble drept.

USA har trappet opp luftangrepene i Somalia etter at Donald Trump ble president. Amerikanerne hevder å ha drept over 800 ytterliggående islamister de to siste årene.

IS har rekruttert medlemmer i Puntland, men gruppen har fortsatt liten betydning sammenlignet med al-Shabaab, ifølge eksperter. Al-Shabaab er en ytterliggående islamistgruppe som har kjempet mot Somalias regjering siden midten av 2000-tallet. I 2012 sverget gruppen troskap til al-Qaida.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer