USA godkjenner salg av utstyr for minelegging

USA vil selge Taiwan et våpensystem som legger miner myntet på stridsvogner. Bakgrunnen er økende militær trussel fra Kina.

Taiwanske soldater under øvelse. USA har solgt Taiwan et avansert system for utlegging av antitankminer. Foto: Chiang Ying-ying / AP / NTB
Taiwanske soldater under øvelse. USA har solgt Taiwan et avansert system for utlegging av antitankminer. Foto: Chiang Ying-ying / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Salget av mineleggingssystemet Volcano ble godkjent av det amerikanske utenriksdepartementet onsdag. Kontrakten har en verdi på 180 millioner dollar.

Volcano kan spre miner enten fra helikopter eller fra en maskin på bakken. Taiwan synes å ha kjøpt den sistnevnte versjonen. Anskaffelsen vil ifølge militærobservatører fylle et hull i det taiwanske forsvaret.

Myndighetene i Beijing anser Taiwan for å være en del av Kina, og tidligere i uken markerte regjeringen dette synet ved å sende 71 fly og sju marinefartøyer til farvannene rundt Taiwan. Styrkeframvisningen varte i 24 timer.

Kinas militære trakassering av Taiwan er blitt stadig sterkere de siste årene, og uttalelser fra ledende kinesere sier klart og tydelig at øya ikke har noen annet valg enn å innordne seg. USA har uoffisielle bånd til Taiwan som blant annet omfatter våpensalg.

Utenriksdepartementet sier at salget også styrker amerikanske sikkerhetsinteresser og at det ikke endrer den grunnleggende militære balansen i regionen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer