USA gjenopptar forbindelsene til palestinerne

USAs utenriksminister Antony Blinken sier at USA vil gjenoppta forbindelsene til palestinerne ved å gjenåpne konsulatet i Jerusalem og gi nødhjelp til Gaza.

Ødeleggelsene etter elleve dager med israelske fly- og artilleriangrep er store på Gazastripen, men USAs utenriksminister Antony Blinken lover nå støtte til gjenoppbygging. Foto: AP / NTB
Ødeleggelsene etter elleve dager med israelske fly- og artilleriangrep er store på Gazastripen, men USAs utenriksminister Antony Blinken lover nå støtte til gjenoppbygging. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Blinken hadde tirsdag samtaler med blant andre statsminister Benjamin Netanyahu i Israel, og var i Ramallah der han møtte Palestinas president Mahmoud Abbas.

Etter møtet med Netanyahu lovte han internasjonal støtte til gjenoppbygging på Gazastripen, der ødeleggelsene er store etter den elleve dager lange krigen. Men han understreket at støtten ikke skal komme Hamas til gode.

– Vi vil samarbeide tett med våre partnere, med alle, for å sikre at Hamas ikke nyter godt av bistanden til gjenoppbygging, sa Blinken.

Etter møtet med israelske ledere reiste Blinken til Ramallah på den okkuperte Vestbredden, der han møtte palestinernes president Mahmoud Abbas.

Brutt av Trump

Etter møtet sa han at USA vil gjenoppta forbindelsene med palestinerne som ble brutt under Donald Trump.

Blant annet skal USA gjenåpne konsulatet i Øst-Jersualem og åpne for at palestinerne får gjenåpne sitt interessekontor i Washington.

Han lovte også 75 millioner dollar i støtte til palestinerne, i tillegg til 5,5 millioner i nødhjelp til Gaza. USA vil også bidra med 32 millioner dollar til humanitær hjelp i regi av UNRWA, FNs organisasjon for palestinerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer