USA beskylder Venezuela for aggressiv flyging

USA sier et jagerfly fra Venezuela «aggressivt skygget» et amerikansk rekognoseringsfly i Karibia.

Publisert

Et Orion-fly fra den amerikanske marinen ble fulgt «på en utrygg avstand», noe som «satte fly og besetning i fare», skriver USAs overkommando for Mellom- og Sør-Amerika på Twitter.

Amerikanerne sier de holdt på med «et flernasjonalt kjent og akseptert oppdrag i internasjonalt luftrom» fredag da et Sukhoj Su-30 jagerfly fra Venezuela dukket opp. USA har frigitt bilder og video fra hendelsen, men det er ikke kjent nøyaktig hvor den fant sted.

USA retter også en pekefinger mot Russland og kritiserer landet for «uansvarlig militær støtte» til Venezuelas president Nicolás Maduro. Myndigheten i Moskva har avvist at de bygger opp under regjeringen i Caracas, slik USA har hevdet de siste månedene. USA har tatt til orde for at Maduro må avsettes og støtter opposisjonen.

Den siste hendelsen «understreker Maduros skjødesløse og uansvarlige opptreden», ifølge det amerikanske forsvaret.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.