USA ber om et hastemøte i FN

USA har bedt om et hastemøte i FNs sikkerhetsråd for å diskutere Nord-Korea, ifølge diplomater i New York.

Bildet fra nordkoreanske myndigheter viser det de selv sier er en testoppskyting av en interkontinental ballistisk rakett av typen Hwasong-17 den 24. mars i år. Foto: Det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA via AP / NTB
Bildet fra nordkoreanske myndigheter viser det de selv sier er en testoppskyting av en interkontinental ballistisk rakett av typen Hwasong-17 den 24. mars i år. Foto: Det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA via AP / NTB Vis mer
Publisert

Frykten har den siste tiden vært økende for at nordkoreanske myndigheter vil gjenoppta testing av atomvåpen de kommende ukene.

USA har presidentskapet i Sikkerhetsrådet i mai og har siden forrige uke vurdert å kalle inn til et eget møte om Nord-Korea, ifølge nyhetsbyrået AFPs kilder.

Det åpne møtet i Sikkerhetsrådet skal etter planen finne sted onsdag klokka 21 norsk tid.

Til tross for at verdenssamfunnet har innført sanksjoner mot Nord-Korea som følge av landets kjernefysiske våpenprogram, har regimet i Pyongyang fortsatt prøveutskytingen av nye, kraftige våpen i år. Landet har avvist USAs tilbud om forhandlinger. Siden januar antas nordkoreanerne å ha utført 15 våpentester.

Den siste testen fant sted lørdag da det nordkoreanske militæret avfyrte en ballistisk rakett fra en ubåt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer