USA ber allierte få fart i Ukraina-hjelpen

USAs finansminister Janet Yellen oppfordrer landets allierte til å få fortgang i den økonomiske hjelpen til Ukraina.

USAs finansminister Janet Yellen tok tirsdag imot sin ukrainske motpart Serhij Martsjenko i Washington. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
USAs finansminister Janet Yellen tok tirsdag imot sin ukrainske motpart Serhij Martsjenko i Washington. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Vi ber våre partnere og allierte om å være med oss ved å raskt oppfylle eksisterende forpliktelser til Ukraina og ved å gjøre enda mer, sa Yellen da hun tok imot sin ukrainske motpart Serhij Martsjenko i Washington tirsdag.

Yellen sa at raskere og større hjelp vil gjøre Ukraina i bedre stand til å holde i gang nødvendige offentlige tjenester og ta fatt på oppgaven med å gjenoppbygge landet og få økonomien i gang.

Yellen la vekt på at USA de kommende ukene begynner overføring av 4,5 milliarder dollar i budsjetthjelp, et beløp som tilsvarer mer enn 45 milliarder kroner og som Kongressen vedtok 30. september.

– Vi er forpliktet til å få overført denne finansieringen til dere så fort som mulig, fordi vi vet hvor viktig det er å støtte den tapre motstandskampen mot Russlands ulovlige invasjon, la hun til ved Martsjenkos side.

Beløpet er del av en enda større pakke til Ukraina verdt til sammen 12,3 milliarder dollar.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer