Spenninger mellom USA og Iran

USA beordrer ambassadeansatte til å forlate Irak

USA beordrer alle ambassadeansatte som ikke er «essensielle» til å forlate Irak umiddelbart. Bakteppet er stadig sterkere spenninger mellom USA og Iran.

Etter sterke spenninger beordrer USA ambassadeansatte til å forlate USA. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo / NTB scanpix
Etter sterke spenninger beordrer USA ambassadeansatte til å forlate USA. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ordren kommer fra det amerikanske utenriksdepartementet, og gjelder både ambassaden i Bagdad og konsulatet i Arbil.

Forrige uke sa USA at de hadde oppdaget nye og presserende trusler fra Iran og Iran-støttede væpnede grupper mot amerikanere og amerikanske interesser i regionen.

Søndag rådet ambassaden i Bagdad amerikanere til å ikke reise til Irak.

Forrige uke ble det kjent at USA utplasserer et hangarskip og langdistanse-bombefly i Midtøsten. Målet er å sende et klart budskap til Iran om at «ethvert angrep på amerikanske eller alliertes interesser vil bli møtt med nådeløs kraft», ifølge USAs sikkerhetsrådgiver John Bolton.

Iran har kalt utplasseringen for psykologisk krigføring, og har kunngjort at de vil gå bort fra deler av atomavtalen.

President Hassan Rouhani varslet forrige uke at Iran vil slutte å eksportere overflødig uran og tungtvann, to betingelser i atomavtalen som Iran inngikk med seks stormakter for snart fire år siden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer