USA bekymret for soldat som er pågrepet av Nord-Korea

USA er bekymret for soldaten som ble pågrepet av nordkoreanske soldater etter å ha krysset grensen i den demilitariserte sonen mellom Sør- og Nord-Korea

En nordkoreansk grensepost mot Sør-Korea. En amerikansk soldat som var på omvisning i grenseområdet mellom Nord- og Sør-Korea, tok seg inn i Nord-Korea uten tillatelse og ble pågrepet. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB
En nordkoreansk grensepost mot Sør-Korea. En amerikansk soldat som var på omvisning i grenseområdet mellom Nord- og Sør-Korea, tok seg inn i Nord-Korea uten tillatelse og ble pågrepet. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske soldaten var på omvisning ved grensen mellom Nord- og Sør-Korea da han krysset grensen uten tillatelse og ble pågrepet på nordkoreansk side.

– Det er mye vi fortsatt forsøker å finne ut av. Vi antar at han er i nordkoreansk varetekt, så vi overvåker og gransker situasjonen nøye, sier den amerikanske forsvarsministeren Lloyd Austin og legger til at de jobber med å varsle soldatens pårørende.

En amerikansk tjenestemann som vil være anonym, sier soldaten krysset grensen «med vilje og uten tillatelse».

FN-kommandoen, som jobber for å ivareta sikkerheten på Koreahalvøya, sier de er i kontakt med nordkoreanerne.

– Vi tror at han er i nordkoreansk varetekt, og vi jobber med våre motparter i den nordkoreanske hæren for å finne en løsning, skriver FN-kommandoen på Twitter.

Amerikanske myndigheter forbyr amerikanske borgere å reise inn i Nord-Korea. Forbudet ble innført etter at den amerikanske studenten Otto Warmbier ble pågrepet under en reise i Nord-Korea i 2016. Han ble dømt til 15 års fengsel for å ha forsøkt å stjele en propagandaplakat fra hotellet han bodde på.

Han ble sendt tilbake til USA i juni 2017 etter halvannet års fangenskap, men da han ankom, var han i koma, og han døde seks dager senere med en alvorlig hjerneskade.

(©NTB)

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer