USA anbefaler coronavaksine for barn ned til seks måneder

Amerikanske helsemyndigheter anbefalte lørdag coronavaksiner for småbarn, den siste gruppen som så langt ikke har hatt noen vaksineanbefaling.

En dose med Moderna-vaksine blir gjort klar på Ahus. Amerikanske myndigheter anbefalte lørdag vaksinering også for småbarn i landet. Foto: Heiko Junge / NTB
En dose med Moderna-vaksine blir gjort klar på Ahus. Amerikanske myndigheter anbefalte lørdag vaksinering også for småbarn i landet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Anbefalingen som gjelder aldersgruppen fra førskolealder og helt ned til seks måneder, ble kunngjort av smittevernetaten Centers for Disease Control and Prevention (CDC) lørdag.

– Vi vet at millioner av foreldre og omsorgspersoner er ivrige etter å få sine små barn vaksinert, og med dagens beslutning kan de det, sier CDC-sjef Rochelle Walensky i en uttalelse.

CDCs rådgivende panel har tidligere sagt at vaksinene beskytter barn mot sykehusinnleggelser, dødsfall og mulige langtidsvirkninger av covid-19 som ennå ikke er fullt ut kartlagt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer