USA advarer Russland om «katastrofale konsekvenser»

USA har gjennom private kanaler advart Russland mot «katastrofale konsekvenser» hvis landet bruker atomvåpen i Ukraina.

USAs utenriksminister Antony Blinken, her i FN-hovedkvarteret i New York fredag, advarer Russland kraftig mot å ta i bruk atomvåpen. Foto: David Dee Delgado / AP / NTB
USAs utenriksminister Antony Blinken, her i FN-hovedkvarteret i New York fredag, advarer Russland kraftig mot å ta i bruk atomvåpen. Foto: David Dee Delgado / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Russlands president Vladimir Putin har kommet med antydninger som tolkes som atomtrusler. Det skjedde blant annet i en tale onsdag, da han kunngjorde mobilisering av reservister til krigen i Ukraina.

USAs utenriksminister Antony Blinken bekreftet i et intervju søndag at USA i private kanaler har advart Russland mot å starte en atomkrig.

– Vi har vært veldig tydelige overfor Russland både offentlig og privat. De må stanse den åpne praten om atomvåpen, sa Blinken til CBC News på sidelinjen av FNs hovedforsamling.

– Det er veldig viktig at Moskva hører fra oss og vet at konsekvensene vil bli forferdelige. Og det har vi gjort svært klart, sa den amerikanske utenriksministeren, som fortsatte:

– Enhver bruk av atomvåpen vil ha katastrofale konsekvenser for landet som bruker dem, naturligvis, men også for mange andre.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sa i et separat intervju søndag at USA har advart Russland på «svært høyt nivå» om at atomvåpenbruk vil ha «katastrofale konsekvenser».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer