Uro i Stockholm: «Vi har fått nok»

Da politiet i Stockholm besluttet å oppløse en demonstrasjon mot myndighetenes koronatiltak, innledet demonstrantene en protestmarsj.

Demonstrasjonene mot nedstengning fortsetter i Stockholm. Her slepes en demonstrant bort av politiet Vis mer
Publisert

Demonstrasjonen på Medborgarplatsen er i strid med smittevernreglene, som bare tillater at åtte personer samler seg til arrangementer utendørs i den svenske hovedstaden.

Demonstrantene i sentrum av Stockholm fulgte ikke umiddelbart politiets oppfordring om å forlate plassen. Men etter hvert begynte de å marsjere mot Kungsträdgården, melder Aftonbladet.

Minst ti personer er ført bort av politiet, ifølge avisa.

Demonstrasjonen blir arrangert av organisasjonen Frihet Sverige. De mener koronarestriksjonene er et angrep mot folks frihet og krever dem avviklet.

Politiet opplyste på forhånd at markeringen kunne holdes, men at den ville bli oppløst dersom flere enn åtte personer samlet seg.

Et stort politioppbud møtte fram på Medborgarplatsen til demonstrasjonen. Rundt 1.000 personer hadde meldt seg på arrangementet kalt «Tusenmannamarschen» via Facebook. Nyhetsbyrået TTs reporter på stedet anslår at omkring halvparten møtte opp.

Demonstrantene ropte slagord som «Frihet, Sverige» og «Vi har fått nok».

Anslagsvis 500 mennesker møtte opp for å demonstrere mot koronarestriksjoner på Medborgarplatsen i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB
Anslagsvis 500 mennesker møtte opp for å demonstrere mot koronarestriksjoner på Medborgarplatsen i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB Vis mer

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer