– Kontrollfokuset vårt er stort nå i sommer, men det er nedslående å se disse tallene, sier Steven Hasseldal. Her sammen med statsminister Erna Solberg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
– Kontrollfokuset vårt er stort nå i sommer, men det er nedslående å se disse tallene, sier Steven Hasseldal. Her sammen med statsminister Erna Solberg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

UP: - Svært urovekkende tendens over hele landet

Langt flere bilister enn i fjor har fått beslaglagt førerkortet eller blitt anmeldt for høy hastighet nå i sommer.

Publisert

Hittil i år har UP beslaglagt over 20 prosent flere førerkort enn i fjor. 3.748 i 2020 mot 3.015 i 2019.

Fra 1. juni til 15. juli økte antallet anmeldelser for hastighetsovertredelser med 17 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Antallet anmeldelser for uaktsom kjøring økte med 19,7 prosent i samme periode.

I juni anmeldte Utrykningspolitiet (UP) alene 909 sjåfører for grove fartsovertredelser mot 590 i 2019, en økning på 54 prosent.

– Dette er svært urovekkende og en tendens vi ser over hele landet nå. Så kraftige økninger betyr at mange har grisekjørt i sommer, som er bekymringsfullt med tanke på at så mange er på bilferie i år, advarer UP-sjef Steven Hasseldal.

Han er bekymret foran en av de store trafikkhelgene vi nå går inn.

– Vi tar mange av verstingene. Kontrollfokuset vårt er stort nå i sommer, men det er nedslående å se disse tallene, sier Hasseldal.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.