Uoffisiell valgdagsmåling: Dødt løp mellom Macron og Le Pen

Emmanuel Macron og Marine Le Pen ligger begge an til 24 prosents oppslutning i det franske presidentvalget, ifølge en uoffisiell valgdagsmåling fra belgisk TV.

Franske velgere i kø utenfor et stemmelokale i Paris søndag. Foto: Lewis Joly / AP / NTB.
Franske velgere i kø utenfor et stemmelokale i Paris søndag. Foto: Lewis Joly / AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tallene som er presentert av den belgiske TV-kanalen RTBF , er basert på en valgdagsmåling gjort midt på ettermiddagen i Frankrike. Den viser dødt løp mellom favorittene, president Macron og ytre høyre-utfordreren Le Pen.

Jean-Luc Mélenchon på venstresiden ligger an til å ta plassen etter dem med en oppslutning på 19 prosent, ifølge målingen. Både den ytre høyre-orienterte Eric Zemmour og Republikanernes kandidat Valérie Pécresse ligger an til 8 prosents oppslutning.

Målingen er uoffisiell og RTBF skriver at tallene ikke er definitive. Den offisielle valgdagsmålingen kommer når stemmelokalene i Frankrike stenger klokka 20.

RTBF publiserte også i 2012 og 2017 tilsvarende målinger mens valget i nabolandet fortsatt pågikk. Begge ganger fikk målingen rett i hvem som endte opp som finalister, skriver nyhetsbyrået TT.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer