Uno-X klar for storritt i Italia

Uno-X blir å se i de italienske sykkelrittene Strade Bianchi og Tirreno-Adriatico denne sesongen. Det bekrefter arrangøren tirsdag.

Uno-X fikk invitasjon til italienske ritt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Uno-X fikk invitasjon til italienske ritt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Det hardtsatsende norske lagets terminliste begynner dermed for alvor å ta form. Nylig offentliggjorde Tour de France-arrangør Amaury Sports Organisation at Uno-X også er klar for 2024-utgaven av rittet.

Årets Strade Bianchi sykles 2. mars, mens etapperittet Tirreno-Adriatico går i perioden 4. mars til 10. mars. Uno-X er kvalifisert for det førstnevnte rittet etter ranking og har fått wildcard til Tirreno-Adriatico.

Tirsdag ble det også klart hvilke protourlag som får stille til start i Milano-Sanremo 16. mars. Der var Uno-X sikret deltakelse som følge av tredjeplassen blant protourlagene på UCI-rankingen i 2023.

Den plasseringen gir automatisk plass i alle sykkelsportens fem monumenter: Milano-Sanremo, Flandern rundt, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege og Lombardia rundt.

Hadde Uno-X sikret seg en plass de to beste på den nevnte rankingen, ville laget ha vært garantert billett til samtlige verdenstourritt i 2024 – også treukersrittene Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a Espana. De plassene gikk imidlertid til Lotto Dstny og Israel-Premier Tech.

Retten til å sykle samtlige verdenstourritt er samtidig en rettighet, ikke en plikt. Lotto Dstny har således blant annet bestemt seg for å droppe Tirreno-Adriatico. Det gir et annet lag sjansen.

Tirsdag ble det også opplyst hvilke lag som får wildcards til årets Giro d'Italia. De tilfalt Team Polti Kometa, Tudor Pro Cycling Team og VF Group-Bardiani.

For Uno-X har sesongens første treukersritt aldri ligget inne i planene.

Mandag ble det kjent at sykkelegenden Thor Hushovd går inn som ny teamsjef i det norske laget. Han overtar rollen etter Jens Haugland.

Hushovd følger dermed etter andre store norske sykkelprofiler som Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch inn i lagets støtteapparat.