Unntakstilstand i Hongkong: Situasjonen er ute av kontroll

Myndighetene i Hongkong innfører unntakstilstand på grunn av en eskalerende coronakrise som er ute av kontroll.

En kvinne med munnbind, visir og heldekkende drakt for å beskytte seg mot corona på et tog i Hongkong. Foto: Kin Cheung / AP / NTB
En kvinne med munnbind, visir og heldekkende drakt for å beskytte seg mot corona på et tog i Hongkong. Foto: Kin Cheung / AP / NTB Vis mer
Publisert

Unntakstilstanden åpner for at de kan hente leger og sykepleiere fra fastlandet til å støtte opp om det lokale helsevesenet.

Hongkong er rammet av den verste coronabølgen hittil i pandemien. Tusener av nye tilfeller blir registrert hver dag, og byens sykehus er overbelastet uten plass til alle pasientene som trenger behandling.

Hongkong har i to år fulgt samme nullstrategi som Kina for å kvele viruset, men strategien mislyktes da omikronvarianten dukket opp i byen, som har mye mer åpne grenser mot omverdenen.

Kinesisk helsepersonell har ikke lov å operere i Hongkong uten å ta en lokal eksamen for å få lokal lisens.

Lokalbefolkningen er stadig mer irritert over at myndighetene holder fast ved den kinesiske nullstrategien, som blant annet har ført til at skoler er stengt og ferier framskyndet.

I henhold til reglene må alle som tester positivt, i 14 dagers karantene, uansett om de har symptomer eller ikke, og byens myndigheter planlegger å teste hver eneste av de 7,5 millioner innbyggerne tre ganger i løpet av mars.

(©NTB)

STORE FUNN: Politi i Bangkok og Hongkong gjør store funn, beslagleggelsene overrasker. Video: Newsflare og Kameraone. Reporter: Emma Dalen. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer