Unngå brann i ståbrett, elsykler og elsparkesykler – lad trygt og riktig

Parallelt med en kraftig økning i antall elektriske framkomstmidler har det tikket inn flere forsikringssaker etter batteribranner.

I fjor tok en elektrisk sparkesykkel fyr mens den sto til lading i en leilighet på Nes i Tønsberg. Leiligheten er ubeboelig. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen / NTB
I fjor tok en elektrisk sparkesykkel fyr mens den sto til lading i en leilighet på Nes i Tønsberg. Leiligheten er ubeboelig. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen / NTB Vis mer
Publisert

For ladbare batterier er kombinasjonen kulde og utlading i verste fall skadelig, så det anbefales å ta litium-ionbatterier innendørs for lading når det blir kjølig ute, men hvor trygt er egentlig det?

Ifølge informasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If merker de den formidable økningen i salget, bruken og bredden av små batteridrevne framkomstmidler det siste året fordi de registrerer en økning i branner der lading av batterier er involvert.

– Vi har flere slike skademeldinger enn før, men det er ikke fullstendig statistikk på dette. Det har vært branner som har startet i batterier til elsykkel, sparkesykkel, ståbrett og elektrisk golfbag. Noen av disse har blitt svært kostbare fordi hele huset har brent ned, sier han til NTB.

Clementz understreker at det ikke er dagligdags, og sier økningen må ses i sammenheng med at flere har skaffet seg elektriske framkomstmidler, og enda flere har det blitt under koronakrisen da kollektivtilbudet enten forsvant eller var redusert.

De beste laderådene

Bedre utvalg hva angår pris og kvalitet har bidratt til å gjøre særlig elsykkelen til allemannseie og helårsgeskjeft. Da er det viktig å lade riktig på vinterstid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer