Ole Gunnar Solskjær

United-direktøren: – Det er viktig at vi er tålmodige

Sesonginnledningen har vært tung for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær. Klubbdirektør Ed Woodward maner nå til tålmodighet med nordmannen.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har sjefens støtte. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har sjefens støtte. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Kritikken mot Solskjær og hans United-prosjekt har økt ytterligere noen hakk etter 0-2-tapet for West Ham søndag. Åttendeplass på tabellen etter seks serieomganger et stykke unna der kristiansunderen ønsker å være.

Klubbledelsen på Old Trafford synes imidlertid ikke å være altfor stresset over den sportslige situasjonen.

– Det er viktig at vi er tålmodige mens Ole og hans team bygger laget for framtiden, sa klubbdirektør Ed Woodward i en telefonsamtale med klubbens investorer tirsdag.

Samtalen fant sted i anledning at storklubben la fram gode økonomiske tall. Omsetningen på 627,1 millioner pund i forrige regnskapsår er tidenes høyeste for en britisk fotballklubb.

Gir Solskjær tid

Overfor investorene antyder Woodward at Solskjær vil få tid.

– Vi skal fortsette å fokusere på den langsiktige strategien og skal ikke la oss distrahere av kortsiktige distraksjoner, sa han.

Det samme understreket han i en skriftlig uttalelse tirsdag.

– Vi forblir fokusert på vår plan om å gjenoppbygge laget og styrke vårt ungdomssystem i tråd med klubbens og managerens filosofi. Dette gjenspeiles i den nylige innhentingen av tre spennende førstelagsspillere, het det der ifølge lokalavisen Manchester Evening News.

United har kun to seirer på sesongens seks første kamper.

– Vi er optimistiske med tanke på framtiden. Salgene og utlånene av spillere i sommer har gitt manageren muligheten til å involvere flere unge spillere og å legge et solid fundament og en kultur for å bygge den neste trofévinnende spillerstallen, sa Woodward til investorene tirsdag.

Resolutte

Han understreket videre at «å vende tilbake til røttene» med angrepsvillig fotball og unge spillere er den rette veien å gå.

– Alle i klubbstyret, manageren og støtteapparatet forblir resolutte i vårt brennende ønske om å bringe Manchester United tilbake til toppen av engelsk fotball, sa Woodward.

United har ikke vunnet en ligatittel siden 2013, det sisten året Sir Alex Ferguson ledet klubben.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer