Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har sjefens støtte. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har sjefens støtte. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

Ole Gunnar Solskjær

United-direktøren: – Det er viktig at vi er tålmodige

Sesonginnledningen har vært tung for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær. Klubbdirektør Ed Woodward maner nå til tålmodighet med nordmannen.

Publisert

Kritikken mot Solskjær og hans United-prosjekt har økt ytterligere noen hakk etter 0-2-tapet for West Ham søndag. Åttendeplass på tabellen etter seks serieomganger et stykke unna der kristiansunderen ønsker å være.

Klubbledelsen på Old Trafford synes imidlertid ikke å være altfor stresset over den sportslige situasjonen.

– Det er viktig at vi er tålmodige mens Ole og hans team bygger laget for framtiden, sa klubbdirektør Ed Woodward i en telefonsamtale med klubbens investorer tirsdag.

Samtalen fant sted i anledning at storklubben la fram gode økonomiske tall. Omsetningen på 627,1 millioner pund i forrige regnskapsår er tidenes høyeste for en britisk fotballklubb.

Gir Solskjær tid

Overfor investorene antyder Woodward at Solskjær vil få tid.

– Vi skal fortsette å fokusere på den langsiktige strategien og skal ikke la oss distrahere av kortsiktige distraksjoner, sa han.

Det samme understreket han i en skriftlig uttalelse tirsdag.

– Vi forblir fokusert på vår plan om å gjenoppbygge laget og styrke vårt ungdomssystem i tråd med klubbens og managerens filosofi. Dette gjenspeiles i den nylige innhentingen av tre spennende førstelagsspillere, het det der ifølge lokalavisen Manchester Evening News.

United har kun to seirer på sesongens seks første kamper.

– Vi er optimistiske med tanke på framtiden. Salgene og utlånene av spillere i sommer har gitt manageren muligheten til å involvere flere unge spillere og å legge et solid fundament og en kultur for å bygge den neste trofévinnende spillerstallen, sa Woodward til investorene tirsdag.

Resolutte

Han understreket videre at «å vende tilbake til røttene» med angrepsvillig fotball og unge spillere er den rette veien å gå.

– Alle i klubbstyret, manageren og støtteapparatet forblir resolutte i vårt brennende ønske om å bringe Manchester United tilbake til toppen av engelsk fotball, sa Woodward.

United har ikke vunnet en ligatittel siden 2013, det sisten året Sir Alex Ferguson ledet klubben.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer