Unge Venstre vil forby privat fyrverkeri

Hvert nyttår resulterer fyrverkeri i øyeskader for flere personer. Unge Venstre mener det er på tide å forby privat fyrverkeri.

Foto: NTB.
Foto: NTB. Vis mer
Publisert

– Ellers i året forbyr vi jo folk å leke med små eksplosiver. Timene mellom klokka 18 og 2 på nyttårsaften bør ikke stå i en særstilling. Nå er det på tide å forby privat fyrverkeri, sier Unge Venstre-leder Ane Breivik til NTB.

Ti personer fikk øyeskader av fyrverkeri ved inngangen til det nye året. Fire skader betegnes som alvorlige. Ingen av personene brukte vernebriller.

– Folk skal gis frihet etter ansvar, og det er overtydelig at folk ikke tar ansvaret tungt nok. De skyter opp raketter mens de er pære dritings, og det er antallet øyeskader fra gårsdagen en bekreftelse på, sier Breivik.

Hun peker også på at fyrverkeribruk kan skape redsel, stress og uro både for dyr og enkelte mennesker.

– Friheten til å leke med små penisforlengere veier for meg mindre tungt enn å skjerme folk fra traumatisk stress. Derfor bør vi forby privat fyrverkeri, sier Unge Venstre-lederen.

Smitteverntiltak gjorde at Oslo, Trondheim, Drammen, Kristiansand og flere andre kommuner valgte å avlyse sitt offentlige fyrverkeri på nyttårsaften.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer