Unge taiwanere bytter navn til «Laks». Myndighetene har fått nok

«Laks» har plutselig blitt et populært navn i Taiwan, og en rekke unge taiwanere har byttet navn. Årsakene er et tilbud fra en restaurantkjede.

Laks er ikke bare populær mat i Taiwan. De siste dagene har fisken også blitt et populært navn. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB
Laks er ikke bare populær mat i Taiwan. De siste dagene har fisken også blitt et populært navn. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Sushi-restaurantkjeden har denne uka lovet gratis sushi til personer med de kinesiske tegnene for laks, «Gui Yu», i navnet sitt – samt fem venner.

Resultatet er «laksekaos», ifølge lokale medier. De siste dagene har rundt 150 hovedsakelig unge personer møtt opp for å registrere navnebytte.

Langet innpå

– Jeg endret nettopp navnet mitt i dag tidlig for å legge til tegnene «Bao Cheng Gui Yu», og vi har allerede spist for over 7.000 taiwanske dollar, sa en universitetsstudent med etternavnet Ma til en lokal TV-stasjon.

Summen tilsvarer omtrent 2.000 kroner. Bao Cheng Gui Yu kan oversettes som «eksplosiv vakker laks»

Andre laksenavn-kombinasjoner nevnt i lokale medier er «lakseprins», «meteor laksekonge» og «laksestekt ris».

– Kaster bort tid

– Jeg har skiftet fornavn til laks, og to av vennene mine har gjort det samme, forteller en kvinne som har etternavnet Tung til TV-kanalen SET TV.

– Vi endrer bare navnet vårt tilbake etterpå, føyer hun til.

Men myndighetene er ikke overbegeistret for trenden.

– Denne typen navnebytter kaster ikke bare bort tid, men skaper også unødvendig mye papirarbeid, sa viseinnenriksminister Chen Tsung-yen torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer