Unge med innvandrerbakgrunn har lavere aksept for homofili

Hver fjerde første- og andregenerasjons innvandrerungdom er skeptisk til homofili, viser forskning.

Unge med foreldre fra land utenfor Vest-Europa har i snitt mindre tolerante holdninger til homofili enn unge fra Vest-Europa. Bildet er fra pride-paraden i Oslo i 2018. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Unge med foreldre fra land utenfor Vest-Europa har i snitt mindre tolerante holdninger til homofili enn unge fra Vest-Europa. Bildet er fra pride-paraden i Oslo i 2018. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Landene ungdommene, eller familiene, kommer fra, er en avgjørende faktor når det kommer til synet på homofili. Det har Fafo-forsker Erika Braanen Sterri sett nærmere på i en undersøkelse.

Påstanden ungdommene skulle ta stilling til i undersøkelsen var: «Homoseksualitet er aldri akseptabelt». En firedel av norsk ungdom med foreldre fra Midtøsten, Vest-Asia og Afrika sier seg enig i påstanden. Ungdommene som ble spurt, er i alderen 16-17 år, skriver Vårt Land.

– Unge med foreldre fra land utenfor Vest-Europa har i gjennomsnitt mindre tolerante holdninger til homofili enn unge fra Vest-Europa, sier Braanen Sterri til avisen.

Den laveste aksepten for homoseksualitet finner man blant ungdom med foreldre fra Midtøsten og Afrika, etterfulgt av unge med familiebakgrunn fra Balkan.

Landene hvor ungdom har lavest aksept for homofili, er Pakistan, Tyrkia, Marokko, Irak og Iran.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer