Ulykkesskipet i Budapest

Ungarsk politi hever ulykkesskipet i Budapest – fire nye ofre funnet

Ungarsk politi er i gang med hevingen av turistbåten som sank i Budapest, etter å ha kollidert med et norskeid skip. Fire nye ofre er nå hentet ut av skipet.

Tirsdag startet ungarsk politi hevingen av turistbåten, og tirsdag formiddag har politiet funnet fire nye lik, ifølge nyhetsbyrået AP. Foto: Balazs Mohai / MTI via AP / NTB scanpix
Tirsdag startet ungarsk politi hevingen av turistbåten, og tirsdag formiddag har politiet funnet fire nye lik, ifølge nyhetsbyrået AP. Foto: Balazs Mohai / MTI via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Dykkere har hittil ikke kunnet ta seg inn i turistbåten som sank på Donau i sentrum av Budapest 29. mai, på grunn av den sterke strømmen i elva etter uker med regn.

I stedet har redningsoperasjonen dreid seg om å forberede båten på heving ved å feste vaiere rundt fartøyet, slik at båten kan bli hevet av en kran.

Tirsdag startet ungarsk politi hevingen av turistbåten, og tirsdag formiddag har politiet funnet fire nye lik, ifølge nyhetsbyrået AP.

Seks timer

En talsperson for politiet sa mandag at heiseoperasjonen vil kunne ta seks timer, slik at dykkere skal få tid til å søke etter savnede. Så snart båten kommer opp av vannet vil den bli fraktet bort og undersøkt av politiet.

En gruppe sørkoreanere var om bord på turistbåten, som kantret og sank i løpet av noen sekunder etter sammenstøtet i slutten av mai måned.

Fram til tirsdag har 19 mennesker vært bekreftet døde, mens åtte fortsatt har vært savnet og antatt omkommet. Blant de savnede er en seks år gammel jente, tillegg til turistbåtens kaptein. Sju av passasjerene om bord overlevde ulykken.

Kaptein mistenkt

Den ukrainske kapteinen på Viking Sigyn, som turistbåten kolliderte med, ble pågrepet og siktet kort tid etter ulykken. Han er mistenkt for å ha satt maritim trafikk i fare, for å ha forårsaket dødsfall, og for å ha slettet informasjon fra telefonen sin etter kollisjonen. Mannens advokater har opplyst at han nekter for å ha gjort noe galt.

Torsdag forrige uke opplyste ungarsk påtalemyndighet at kapteinen fra før er mistenkt i forbindelse med en skipskollisjon i Nederland 1. april.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer