Båtulykken i Budapest

Ungarsk påtalemyndighet: Kaptein på ulykkesskip i Budapest er siktet i Nederland

Kapteinen på det norskeide skipet som kolliderte med en turistbåt i Budapest, er også siktet etter en ulykke i Nederland, ifølge ungarsk påtalemyndighet.

En flytende kran var onsdag på vei mot åstedet for skipsulykken i Budapest. Foto: Laszlo Balogh / AP / NTB scanpix
En flytende kran var onsdag på vei mot åstedet for skipsulykken i Budapest. Foto: Laszlo Balogh / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Kollisjonen mellom turistbåten og cruiseskipet Viking Sigyn skjedde på elva Donau i sentrum av Budapest 29. mai.

En gruppe sørkoreanere var om bord på turistbåten, som kantret og sank i løpet av noen sekunder etter sammenstøtet. 17 mennesker er bekreftet døde, mens 11 fortsatt er savnet og antatt omkommet.

Den ukrainske kapteinen på Viking Sigyn ble pågrepet etter ulykken. Han er siktet for å ha satt maritim trafikk i fare, for å ha forårsaket dødsfall, og for å ha slettet informasjon fra telefonen sin etter kollisjonen. Mannens advokater har opplyst at han nekter for å ha gjort noe galt.

Torsdag opplyste ungarsk påtalemyndighet til BBC og flere andre medier at kapteinen fra før er siktet i Nederland. Ukraineren var kaptein på et cruiseskip som var involvert i en kollisjon i Nederland 1. april, ifølge påtalemyndigheten, som viser til informasjon fra EU-byrået Eurojust.

Ingen mistet livet i ulykken i Nederland. Tidligere har det vært kjent at et av skipene til Viking Cruises kolliderte med et tankskip i Nederland 1. april.

Viking Cruises er eid av Torstein Hagen, som ifølge bladet Kapital er Norges nest rikeste. Rederiet hans eier også cruiseskipet Viking Sky, som var nær ved å forulykke på havstrekningen Hustadvika i Møre og Romsdal i mars i år.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer