Ung mann skutt og drept i Stockholm sentrum: – En omfattende jakt

En mann i 20-årene døde sent onsdag på sykehus etter å ha blitt skutt på åpen gate i Stockholm sentrum samme kveld, melder politiet.

Bandekrigen som raser i Sverige, kostet onsdag kveld nok et liv. En mann i 20-årene ble skutt i Stockholm og døde kort tid senere av skadene. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB
Bandekrigen som raser i Sverige, kostet onsdag kveld nok et liv. En mann i 20-årene ble skutt i Stockholm og døde kort tid senere av skadene. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Vis mer
Publisert

Politiet fikk melding om hendelsen i Vasastaden i 21-tida. Rett over midnatt opplyste politiet at skuddofferet døde på sykehus.

Den drepte er en mann i 20-årene. Politiet avhører personer som var vitne til hendelsen og så gjerningsmannen flykte fra stedet.

– En omfattende jakt med blant annet politihelikopter pågår, melder politiet i Stockholm.

Torsdag morgen er fortsatt ingen pågrepet, og politiet håper at flere vitner vil melde seg.

– Vi er opptatt av å få så mye informasjon som mulig fra dem som oppholdt seg i området, sier Towe Hägg, pressetalsperson for politiet.

Bandekrig

Ifølge Aftonbladet kobles drapet til den pågående konflikten mellom to kriminelle bander i Uppsala-området, der en 60 år gammel kvinne ble skutt og drept i forrige uke, og en 25-åring ble drept tirsdag.

Kvinnen skal ha vært moren til en som lå i konflikt med det såkalte Foxtrotnätverket, en kriminell gjeng som ledes av en mann som svenske medier omtaler som Den kurdiske reven.

25-åringen ble drept på en adresse der et annet ledende medlem av samme gjeng bor.

Mindreårige

Onsdag ble en mindreårig pågrepet etter en skyteepisode i Uppsala, og også denne kobles til konflikten mellom Foxtrotnätverket og det såkalte Dalennätverket. De to gjengene kjemper om kontroll over narkotikaomsetning i Stockholm og Uppsala-området.

To 14-åringer ble i sommer funnet døde utenfor Stockholm. Ifølge Expressen hadde de videresolgt pistoler de hadde fått i Foxtrotnätverket. Da de ikke lyktes med å få dem tilbake, ble de ifølge avisens kilder drept av andre gjengmedlemmer for å statuere et eksempel.

Flere personer er varetektsfengslet, mistenkt for å ha medvirket til drapene på de to guttene.

Drepte mot penger

Mandag tok svensk påtalemyndighet også ut tiltale mot ti personer for drap på en 15-åring på en sushirestaurant i Skogås sør for Stockholm i januar.

En 15-åring skal ha utført drapet mot drøyt 80.000 kroner i betaling, og Foxtrotnätverket skal ha stått bak.

Tiltalen mot 15-åringen og de ni andre bygger blant annet på kommunikasjon de hadde via den krypterte meldingstjenesten Signal før og etter drapet.

(©NTB)

Mer om