Ung mann omkom etter ulykke i skiheis

En ung mann mistet livet i en klemulykke i en skiheis i Kjerringåsen alpinsenter i Sarpsborg fredag.

En ansatt ved Kjerringåsen alpinsenter i Sarpsborg omkom i en klemulykke i skiheisen fredag ettermiddag. Foto: Thomas Andersen / NTB
En ansatt ved Kjerringåsen alpinsenter i Sarpsborg omkom i en klemulykke i skiheisen fredag ettermiddag. Foto: Thomas Andersen / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

– En ansatt på stedet har gjennomført vedlikehold på skitrekket og kommet i klem. Personen omkom i ulykken. Pårørende er varslet, opplyser Øst politidistrikt på X/Twitter.

Operasjonsleder Trond Lorentzen sier til NTB at ulykken skjedde på toppen av bakken i forbindelse med vedlikeholdsarbeid.

Klemulykken skjedde i den øvre delen av skiheisen fredag ettermiddag. Her jobber brannvesenet nederst i heisen. Foto: Thomas Andersen / NTB
Klemulykken skjedde i den øvre delen av skiheisen fredag ettermiddag. Her jobber brannvesenet nederst i heisen. Foto: Thomas Andersen / NTB Vis mer

Undersøkelser fredag kveld

– Da vi kom fram til stedet, ble vedkommende raskt bekreftet omkommet. Politiet og Statens havarikommisjon vil gjøre undersøkelser fredag kveld, sier Lorentzen. Det dreier seg om en ung mann fra regionen. Mannens pårørende er varslet.

De ansatte som var på jobb, blir ivaretatt av kriseteam.

– Øvrige ansatte har vært samlet og er fulgt opp av helsevesenet. Kommunens kriseteam er varslet for videre oppfølging, opplyser politiet.

Skianlegget stengt

Nødetatene fikk melding om ulykken klokka 16.52.

– Nødetatene er på stedet i forbindelse med en alvorlig klemulykke i en skiheis. Skianlegget blir stengt utover kvelden, skrev Øst politidistrikt på X/Twitter fredag kveld.

Brannvesenet i Sarpsborg fikk bistand fra Skiptvet og Moss. Redningshelikopteret SAR Queen var på plass, men returnerte til basen på Rygge, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.